Čt, 29. 04. 2021

Rakousko se otevírá pro turisty

Rozsáhlé rozvolňování v Rakousku, které začne 19. května 2021, bylo vyhlášeno na tiskové konferenci rakouské vlády v pátek 23. dubna 2021. Rozvolňování se bude týkat gastronomie, ubytovacích zařízení, volnočasových zařízení a aktivit, kultury i pořádání akcí. Od 19. května se rovněž očekává usnadnění podmínek příjezdu do země. Pro vstup do Rakouska má být i nadále nutné předložit
- doklad o prodělané nemoci Covid, nebo
- negativní test, nebo
- certifikát o očkování.

Pro oblast gastronomie bude platit povinnost nosit respirátor FFP2, hosté se musí registrovat jménem a kontaktními údaji, skupina návštěvníků může mít max. 4 osoby (+ děti), ve venkovních prostorách může mít skupina max. 10 osob, mezi osobami musí být dodržován rozestup 2 m, zavírací doba gastronomických zařízení bude stanovena na 22 hod.

Při ubytování se musí uvádět jméno a kontaktní data klienta, mezi hosty se musí dodržovat rozestup 2 m, v restauračních prostorách budou platit stejná pravidla jako pro gastronomii.

Pro oblast volnočasových aktivit, pro jednotlivé druhy alpinismu, pro pořádání akcí a kurzů Alpenvereinu nebo pro pobyty na chatách budou vedením ÖAV do 19. května vyhlášeny nové aktualizované pokyny. Pokyny budou navazovat na dosud stávající pravidla, která se osvědčila během loňské letní sezony 2020 i během zimní sezony 2020/2021.

Jakmile budou tyto pokyny známy, přineseme jejich české znění.

Více informací najdete také na www.austria.info

Foto: Tirol Werbung