Pá, 04. 12. 2020

Aktuálně o koronavirové krizi v Rakousku

Stejně jako mnoho jiných zemí i Rakousko reaguje na rostoucí počet nemocných přísnějšími opatřeními. Do 6. ledna 2021 jsou zavřené hotely, volnočasová zařízení a restaurace. 

 

To nejdůležitější v kostce

Následující zpřísněná opatření proti COVIDU-19 platí od 3. listopadu do 6. ledna 2021. Podrobnosti předpisů najdete na rakouském ministerstvu sociálních věcí.

  • Stravovací zařízení zůstávají zavřená až do 6. ledna 2021, je možné pouze vyzvednutí a doručení.
  • Ubytovací zařízení zůstávají pro turistické účely zavřená. Ubytování pro profesní účely je stále možné. Ubytovací zařízení budou otevřená až od 7. ledna 2021.
  • Volnočasová a kulturní zařízení zůstávají zavřená. To platí pro bazény, divadla, kina, muzea, zoologické zahrady, zábavní parky atd.
  • Akce jako koncerty, divadelní představení, výstavy, veletrhy i adventní trhy atd. nejsou možné.
  • Lanovky zůstávají zavřené do 23.prosince 2020.
  • Platí omezení vycházení ven.

Vzhledem k těmto opatřením není v Rakousku v současnosti de facto možný žádný turismus. VSTUP DO RAKOUSKA bez omezení (při vstupu z nich není nutná karanténa ani PCR test) je povolen pouze z těch zemí EU, které nejsou na seznamu rizikových zemí. Česká republika zatím patří do rizikových zemí. Každý, kdo přicestuje do Rakouska z České republiky, se bude muset uchýlit do desetidenní karantény. Po pěti dnech bude možné karanténu opustit, pokud dotyčný bude mít negativní test na koronavirus.
Zde najdete podrobné informace o vstupu do Rakouska.

PŘÍJEZD Z RAKOUSKA: Rakousko není na seznamu zemí s nízkým rizikem (zde), proto pro vstup do ČR z Rakouska platí od 9. 11. následující nařízení: zde

Co se cest z Německa týče, v současné době platí cestovní restrikce pro všechny rakouské spolkové země. Výjimkou je Kleinwalsertal ve Vorarlbersku a obec Jungholz v Tyrolsku. Více informací naleznete na stránkách Spolkového ministerstva zahraničí.
Pro hosty ze Švýcarska jsou považovány za rizikové regiony spolkové země Salcburksko a Horní Rakousko. Zde najdete více informací od Spolkového ministerstva zahraničí BAG.

Více informací najdete na https://www.austria.info/ 

Zdroj: austria.info (Rakouská národní turistická centrála)
Foto: Austrian National Tourist Office / Robert Maybach